Μάθε ότι αι συμφοραί των ανθρώπων άρχουσι και ουχί άνθρωποι των συμφορέων.

Illustration by Patrick Puckett

Μάθε ότι οι περιστάσεις κυβερνούν του ανθρώπους και όχι οι άνθρωποι τις περιστάσεις”. Από τότε που το είπε αυτό ο Ηρόδοτος, πολλοί άνθρωποι κυβερνήθηκαν από τραγικά παιχνίδια που τους επιφύλασσε η μοίρα, και κανείς δεν μπόρεσε να κυβερνήσει ο ίδιος τις περιστάσεις του.

Στην περίπτωση του Ρούμπιο, μπορεί η ζωή να του πήρε ότι πολυτιμότερο είχε, την μητέρα του, άφησε όμως να φυτευτεί μέσα του, ο σπόρος της αγάπης και της δοτικότητας.

Οι δωρεές, το ίδρυμα και ότι έχει κάνει ο Ρουμπιο ξεπερνούν τα χρυσά μετάλλια που έχει κατακτήσει σε όλη την διάρκεια της καριέρας του.

Αυτό όμως που μας κάνει να θαυμάζουμε πάνω απ όλα τον νέο MVP του τελικού του Παγκόσμιου Κυπέλλου είναι άλλο. Όταν το 2012 στην πρώτη του χρόνια στο ΝΒΑ, 16-17 δευτερόλεπτα πριν λήξει το παιχνίδι με τους Lakers ο Ρικι έβαλε άτσαλα το πόδι του, για να πατήσει μπροστά στον Kobe και να του κόψει την επίθεση. Κλάσματα του δευτερολέπτου μετά βρέθηκε πεσμένος να πιάνει το γόνατο του και μετά από εκεί ξεκίνησε ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του.

Σήμερα, παρέλαβε το βραβείο του MVP από τον Kobe και τον κοίταξε στα μάτια με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος και την Ισπανία 1η στο Ranking της FIBA. Αφού τελείωσε με τις βραβεύσεις ύψωσε το δάχτυλο δείχνοντας τον δικό του άγγελο, την μητέρα του και με δάκρυα στα μάτια πανηγύρισε όχι που τα κατάφερε αλλά που την έκανε περήφανη.

Πολλοί ήθελαν σήμερα να δουν την Αργεντινή να κερδίζει, κάποιοι άλλοι ήθελαν την Ισπανία. Εμείς είμαστε με αυτούς που ήθελαν την λύτρωση τους.