Μάθε παιδί μου γράμματα, να γίνεις agent ποδοσφαίρου !

Illustration: Sammy Moody

H FIFA, είναι έτοιμη να πάρει πίσω στα χέρια της, την δύναμη που είχαν μέχρι τώρα οι μανάτζερ του ποδοσφαίρου. Οι γνωστοί σε όλους μας agents, θα πρέπει να πάρουν βεβαίωση, για να μπορούν να διαπραγματεύονται συμβόλαια παικτών και προπονητών.

Οι «νέοι» στην δουλειά, θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις, ενώ αυτοί που είναι ήδη στην βιομηχανία του ποδοσφαίρου θα πρέπει να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια. Όποιος δεν περάσει στις εξετάσεις ή δεν πάρει βεβαίωση παρακολούθησης δεν θα μπορεί να πάρει αδειοδότηση από την FIFA.

Για να καταλάβουμε την δύναμη του ποδοσφαίρου στις μέρες μας και τα λεφτά που είναι διαθέσιμα στην αγορά, 6 δις δαπανήθηκαν σε μεταγραφές το προηγούμενο διάστημα και τα ποσοστά που πήραν τα γραφεία ανέρχονται στα 250 εκ.ευρώ.

Η FIFA, προσπαθεί μέσα από τέτοιες ενέργειες, να σταματήσει το πάρτυ εκατομμυρίων, που γίνετε σε κάθε μεταγραφικό παζάρι.

Οι ελληνικές ομάδες, είναι σε λογικά πλαίσια , σε σχέση με τα ποσά που είμαστε συνηθισμένοι να ακούμε από τους ποδοσφαιρικούς κολοσσούς.

Σύμφωνα με το transfermarkt o Ολυμπιακός έχει εμπορική αξία 83,05 εκ. ευρώ και ο ΠΑΟΚ 65,75 εκ. ευρώ. Το ελληνικό πρωτάθλημα σύνολο στοιχίζει 312,58 εκ. ευρώ.