Γιούργκεν Κλοπ, ο προπονητής της χρονιάς με τον μαγικό του λόγο.

photo by redbull. com

Τον Κλοπ ως προπονητή τον ξέρουμε. Έχουμε θαυμάσει το όμορφο ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες που καθοδηγεί και τα αποτελέσματα αυτά έφεραν την βράβευση από την FIFA ως κορυφαίος προπονητής της χρονιάς.

Ο σεβασμός και το ήθος που έδειξε στον λόγο του, είναι πράγματα που ξεπερνούν τις τέσσερις γραμμές των γηπέδων. Τα άκρως κολακευτικά σχόλια για τους Ποκετίνο και Γκουαρδιόλα, κάνουν τον Κλοπ και το ποδόσφαιρο αυτό που έχει ανάγκη ο φίλαθλος κόσμος, ουτοπία. Εκμεταλλευόμενος το βήμα που του δόθηκε, έκανε ακόμα πιο γνωστό το εγχείρημα του Χουαν Μάτα ,το Common Goal , μιας και ανακοίνωσε την συμμετοχή του εκεί, προσφέροντας το 1% του μισθού του.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Κλοπ:

«Είμαι εδώ γιατί σε νίκησα στον τελικό Ποτς. Γι’ αυτό είμαι εγώ κι όχι εσύ εδώ πάνω. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όλοι ξέρουμε τι καταπληκτική δουλειά έκανες κι εσύ και ο Πεπ και πολλοί άλλοι εξαιρετικοί προπονητές. Θέλω να ευχαριστήσω την τρομερή ομάδα μου, Λίβερπουλ, την οποία όποιος δεν αγαπάει, δεν έχει καρδιά! Όχι, προφανώς μπορείτε να υποστηρίζετε όποια ομάδα θέλετε…

Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου γιατί είσαι τόσο καλός προπονητής όσο καλή είναι η ομάδα σου…».